Представи си, че можеш да се върнеш назад във времето и да изживееш отново сватбения си ден. Да видиш отново всеки малък детайл, избледнял с времето в спомените ти. Да се върнеш в деня, в който се е родило детето ти, първите му стъпки и думи. Или просто да усетиш отново онези прекрасни детски дни, всичко това сега или години напред в бъдещето.

Представи си, че можеш да покажеш и да направиш съпричастен към малките моменти в живота ти твой близък, който живее далеч. Да потопиш родителите си в рождения ден на тяхното внуче, на който не са могли да присъстват. Да споделиш с близките си последното си екзотично пътешествие или обикновен ден в парка.

Звучи като нещо от бъдещето? Благодарение на 360о камери бъдещето на съхранението на спомени е тук. И вече е достъпно за всеки.

Животът в 360о

Вероятно ще си кажеш, че за спомените ти вече има достатъчно снимки и видеа. Защо са ти необходими те тогава в 360о формат?

Представи си селфи и снимка на пейзажа в едно. В 360о снимка можеш да запаметиш, себе си и света около теб, такъв какъвто го виждаш ти реално или какъвто би го видял човек, който седи точно пред теб, когато се огледа. За тези снимки не е необходимо да търсиш перфектния ъгъл или да позираш, просто защото те обхващат целия свят в 360о.

Тези снимки не се разглеждат. Те се изживяват. Когато в последствие ги разгледаш на своя телефон, лаптоп, очила или шлем за виртуална реалност, усещането е сякаш се телепортираш обратно в онзи момент. Можеш да кликнеш върху снимката, да я придвижиш нагоре или надолу с мишката, можеш да използваш телефона си, за да я разгледаш наоколо, като го завърташ около себе си. Естествено най-въздействащият начин да потънеш в тези снимки е с очила или шлем за виртуална реалност, които вече са достъпни във всякакви варианти и ценови класове.

Разгледай примерни снимки от пътуванията на нашия екип в раздел турове на страницата ни.