Представи си, че за пръв път посещаваш някое място (заведение, магазин, къща за гости и тн.) Оглеждаш се около себе си. Приближаваш се към някой предмет. Преминаваш от едно помещение в друго. Точно това можеш да правиш и в една виртуална обиколка, но на екрана на своя компютър или телефон.

Как реално се прави виртуална 360о обиколка?
За да създадем виртуална обиколка е необходимо първо да огледаме добре пространството, което искаме да покажем. След това просто правим снимките и създаваме 360о панорами. Всяка позиция или стъпка във виртуалната обиколка представлява отделна панорама.

Всъщност виртуалната обиколка наподобява много разходка с Google Street View. Разликата разбира се е, че Google Street View показва нещата само отвън. Представи си колко по-приятно би било, ако можеш да прецениш интериора на заведението, което смяташ да посетиш или къщата за гости, в която планираш да отседнеш.

За какво се използват виртуалните обиколки?
Вероятно всеки, който е използвал Google Street View е правил опит освен да види дома си отвън, да разгледа и мястото, към което се е запътил. Подобно на него, виртуалните обиколки дават възможност на потребителите да получат повече информация и да вземат по-информирано решение относно избора си на място за почивка, покупка на жилище или автомобил, или просто да вземат решение къде да излязат с приятели на вечеря.

С виртуалните турове можеш да покажеш интериор, асортимент или да пресъздадеш максимално точно атмосферата на своето пространство. Виртуалните турове дават повече информация за самата фирма, подобряват онлайн присъствието и позицията на сайта в търсачките. Виртуалните турове увеличават онлайн резервациите на хотели, къщи за гости, ресторанти и барове. И най-важното е, виртуалните турове работят особено добре за малкия бизнес, не само за големия.

Обади ни се и заяви своята виртуална обиколка още днес!