Ако си собственик на малък ресторант, заведение, магазинче, семеен хотел или имаш апартамент, който даваш под наем през платформи като Airbnb, то отговорите на горния въпрос със сигурност те интересуват.

1. Подобряват позицията на твоя сайт в търсачката на Google
Това се дължи на факта, че повечето потребители се спират да разгледат 360о снимки на заведения, магазини и места за настаняване. Това отнема време, тоест Google отчита повече интерес от страна на потребителите. 360о турове също така увеличават шансовете бизнесът ти да се подреди сред предложенията при търсене на даден обект в Google Maps.

2. Показват същността на твоя бранд
Няма по-добър начин да опишеш дадено място от 360о снимка или виртуален тур. Имаш заведение, в чийто интериор си вложил стотици часове работа и планиране. Детайлите по стените, мебелировката, малките елементи по масите, осветлението, всичко това създава атмосферата на заведението и може да бъде видяно и усетено във виртуалния тур.

3. Повече прозрачност и доверие
Добавянето на виртуален тур на бизнеса ти казва много за твоята личност. Ти не просто разказваш на хората за твоят бизнес или продукт, ти им го показваш. Те имат свободата да се разходят виртуално когато и където пожелаят в рамките на нашия виртуален тур. Това показва, че фирмата ти е отворена, честна и прозрачна по отношение на пространството, което предлага.

Виртуалните турове са особено подходящи за пространства за събития като театри, галерии, зали за срещи, споделени офис пространства и тн.

4. Дават на потребителите, това което търсят
Така наречените поколения Z и Милениалите са основните интернет потребители в днешно време. Те научават за продукти и услуги основно през интернет. Според редица изследвания поколението Z (родени между 1990 и 2010 г) може да задържи вниманието си в интернет за само 8 сек. Макар и малко, това време е напълно достатъчно, за да може човек да получи необходимата информация от виртуалния тур, който разглежда.

5. Помагат на потребителите да вземат информирано решение
Представи си, че искаш да предложиш апартамента си за краткотрайни наеми през лятото (тип Airbnb). Разбира се няма как да го покажеш на повечето си потенциални клиенти, тъй като обикновено потребители на тази услуга са туристи и бизнес посетители от други населени места и държави. Една разходка в твоя имот, може да им даде необходимата информация за размерите и разположението на стаите, интериора и тн.

6. Привличат повече нови потребители
Почти всички, които искат да вземат решение за закупуване, наем или посещение на дадено място, преди това търсят в интернет. Ако имаш виртуален тур на своя бизнес, шансът да предпочетат твоя бизнес пред нечий друг значително се увеличава. Това важи особено много за онези, които не са местни, тъй като именно те вече са имали възможност да разгледат онлайн“.